День 4: Людина — хімічна лабораторія
Міні-лабораторія: «Аналіз вітамінів у харчуванні»
Творче завдання: колаж «Що відбувається в мені щодня: біохімія життя»
Аналіз вітамінів у харчуванні — це процес оцінки кількісного та якісного складу споживаних вітамінів з їжею, напоями або добавками. Такий аналіз дає змогу:
-Виявити дефіцит, наприклад, нестачу вітаміну D, B12, C або фолієвої кислоти.
-Оптимізувати раціон, визначивши, яких продуктів бракує у щоденному харчуванні.
-Покращити здоров’я, адже збалансоване споживання вітамінів підтримує імунну систему, обмін речовин, а також стан шкіри та кісток.
Сьогодні вчителька Шулевка М.В. разом з учнями досліджували продукти на вміст вітамінів.



